Zonnepanelen op eigen dak


Samen met de Groene Regentes en andere bewoners in de wijk zonnepanelen kopen? Bij betrouwbare installateurs met heel veel referenties in de wijk. Meld je hiervoor aan bij de energiecoaches!

Samenvatting van de actie

De zonnepanelen worden aangeboden door Haagse installateurs die samenwerken met de Groene Regentes en al heel veel trajecten in Den Haag hebben uitgevoerd. Al die trajecten zijn bekend en vooralsnog zijn er geen problemen geweest.

Deze zonnepanelen kopen we samen. Dat betekent dat u indien gewenst als referentie kunt optreden voor anderen die ook geïnteresseerd zijn.

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan de btw over de investering teruggevraagd worden. Dat is een eenvoudige klus, maar als u er niet uitkomt, kan de Groene Regentes u daarin helpen.

Voor zonnepanelen zijn er verder geen subsidies in Den Haag. Wel is er een mogelijkheid om een bijdrage te ontvangen uit het klimaatfonds van stichting Duurzaam Den Haag. Dat is alleen mogelijk als u meedoet in deze collectieve samenkoop actie. De bedragen variëren van 10 tot 25 euro per zonnepaneel.

Verder biedt het Fonds 1818 een zogeheten verdubbelaar aan. Met deze bijdrage mag de Groene Regentes verder investeren in andere duurzame projecten in de wijk.

De Groene Regentes werkt samen met Haagse installateurs. Maar als u voorkeur heeft voor een andere installateur dan onze vaste partners, dan kunt u toch meedoen.

De actie tot nu toe

Er zijn tot 1 april 2020 al meer dan 2.000 panelen geplaatst bij ruim 200 deelnemers. Dat is goed voor ruim 580.000 kWh per jaar. In het kaartje hieronder proberen we bij te houden waar belangstelling uit de wijk kwam en waar panelen zijn geplaatst.

We willen het realiseren van zonnepanelen op eigen dak zo simpel mogelijk maken. Daarom hebben we hiervoor een standaard en eenvoudig stappenplan opgezet.

Stappenplan

Stap 1: meld je aan als geïnteresseerde

De aanmelding via het formulier voor de energiecoaches is vrijblijvend. Wij registreren je gegevens en nemen daarna contact met je op.

Stap 2: eerste prijsindicatie

Als je het goed vindt, delen wij je gegevens met één van onze installateurs. Zij komen langs of maken een prijsindicatie op afstand.

Stap 3: formele offerte ontvangen

Indien akkoord ontvang je een formele offerte. De energiecoach van de Groene Regentes ontvangt een kopie van de offerte, die gebruiken wij voor de subsidie aanvraag.

Stap 4: levering en plaatsing

Wanneer akkoord geef je opdracht aan de installateur die de uitvoering in overleg inplant. Wanneer de panelen zijn geplaatst en in werking gesteld, ontvang je de factuur. De energiecoach van de Groene Regentes ontvangt een kopie van de factuur. Deze hebben wij nodig voor de aanvraag van de bijdrage uit het Klimaatfonds en Fonds1818.

Stap 5: aanvraag subsidie

Gedurende het hele project houden we telkens bij hoeveel deelnemers belangstelling hebben, hoeveel deelnemers een offerte aanvragen, hoeveel daadwerkelijk tot opdracht overgaan en hoeveel panelen geïnstalleerd zijn. Waneer we de grens van 100 ton CO2 bereiken vragen wij subsidie aan bij Duurzaam Den Haag en krijg je naar verhouding van je aandeel in de CO2 reductie jouw deel van de subsidie op je rekening gestort.

Stap 6: aanvraag BTW-teruggave

Voor de BTW-teruggave hebben wij hier een apart stappenplan. Je kunt dit stappenplan volgen en zelf de BTW-teruggave regelen bij de Belastingdienst. Mocht je dit een moeilijk proces vinden dan zorgen wij met alle plezier dat iemand je daar even mee komt helpen.

Stap 7: aanmelden als energieleverancier

Je bent nu energieleverancier gewordne. Vergeet je dan ook niet als zodanig aan te melden bij je netbeheerder. En met zo’n installatie wensen we je veel zonnig uren toe!