Rozenactie


Klimrozen leren snoeien?

Op zaterdag 16 maart kan je meedoen aan een gratis klimrozen snoeicursus. Overal in onze wijk klimrozen te vinden. Een deel daarvan is ruim 25 jaar geleden geplant in het kader van “Rosarium Regentes”. Een bewonerswerkgroep stimuleerde de aanplant van sterke klimrozen. Met steun van de gemeente werden de rozen goedkoop aangeboden.

Alleen Snoeien

De klimroos is een goede gevelplant. In het begin heeft de plant het moeilijk: er moet veel goede aarde in het plantgat gedaan worden. Ook moet de plant voldoende water krijgen. Als de plant ouder is maakt de roos lange wortels tot het grondwater en tot vruchtbare grond onder het zand. Dan heb je er geen omkijken meer naar. Behalve dan het snoeien. Hoe doe je dat bij een klimroos?

Theorie en praktijk

Twee leden van de oorspronkelijke werkgroep “Rosarium Regentes”, Brie en Liesbeth, laten dit graag zien. Na een korte theorieles volgt de praktijk met het snoeien van een aantal rozen in de straat. Heb je een klimroos die als voorbeeld gesnoeid kan worden: laat dat ons weten. Maar ook als er nog geen roos is, maar wel het plan er een te planten: Brie en Liesbeth geven ook planttips.

Meedoen

Als je mee wilt doen, of je roos wilt aanmelden kan dat via rozenactie@groeneregentes.nl. De korte cursus is zaterdag 16 maart van 13:30 tot ongeveer 16:00 uur. Startpunt is het pand van Wij Weimar, Weimarstraat 284. Daarnalopen we de wijk in. Deelname is gratis.