Zet de ketel op 55°C


Is je woning geïsoleerd en wil je verder verduurzamen? Zet de ketel dan op een lagere temperatuur. De ketel staat standaard op 80 graden, maar dit kan ook op 55 graden! Wij, de Groene Regentes, zijn dit jaar een pilot gestart om woningen te verwarmen met de cv ketel op 55 graden. We zoeken nog huishoudens die aan de pilot mee willen doen. De actie “zet de ketel op 55°C” stimuleert bewoners om de woning met een lagere aanvoertemperatuur te verwarmen. Dit doen we samen met de gemeente als één van de Haagse Energie Toppers van 2021!

Hoe werkt het?

Wanneer een woning redelijk is geïsoleerd, hebben de radiatoren niet alle capaciteit nodig om de woning te verwarmen. Dan kan de temperatuur van de cv ketel omlaag. Je kunt dit testen door jouw cv op 65 graden te zetten .

Is het nog steeds comfortabel in huis? Dan kan je met onze pilot meedoen en met kleine ventilatoren onder de plaatradiatoren de cv op 55 graden zetten. Hierdoor wordt de warmte beter verspreid in de kamer. Bekende ventilatoren zijn Speedcomfort en Heatfan. Voor bewoners in het Regentesse- en Valkenboskwartier hebben wij met Heatfan een korting van 15% afgesproken. Daarvoor kun je bij bestelling via hun website als kortingscode je 4-digits postcode gebruiken.

De pilot houdt in:

  • Een gratis APK-ketelcheck en een warmtescan;
  • Vergoeding voor ventilatie boosters tot max 300 euro bij deelname aan 4x monitoring;
  • Vergoeding voor deelname aan de evaluatie;
  • Bijeenkomsten voor resultaten en tips;
  • Begeleiding van energiecoaches;

Aanmelden

Meld je aan voor de pilot door onderstaand formulier in te vullen of een mail te sturen naar greet.overbeek groeneregentes.nl. Greet is inwoner van het Regentesse- en Valkenboskwartier en doet zelf ook mee aan de pilot.

Ik wil niet meedoen, wel graag isoleren

Denk dat je jouw woning beter kan worden geïsoleerd? Onze energiecoaches (zie tegel Energiecoaches) kunnen je helpen met gratis advies over het isoleren en verduurzamen van jouw woning.

Schrijf u in voor interesse in de pilot

betekent verplicht

Of stuur een mail naar greet.overbeekgroeneregentes.nl