Zet de ketel op 55°C


Als uw woning redelijk is geïsoleerd, dan is de kans groot dat uw radiatoren te veel capaciteit hebben en de ketel het water op een lagere temperatuur kan verwarmen. Zet de aanvoertemperatuur van de ketel naar 70°C en 65°C (vanaf vier graden). Zie de handleiding bij uw ketel (https://zetmop60.nl/downloads/) of vraag uw onderhoudsmonteur.

Heeft u het op 65°C comfortabel? U kunt dan met ventilatieboosters onder de radiatoren in de leefruimten de temperatuur verder verlagen naar 60°C en 55°C. Zo houdt u het warm, terwijl u gas bespaart en ziet of uw woning geschikt is voor een warmtepomp of een warmtenet op lagere temperatuur.

Heeft u het op 65°C niet comfortabel? Dan is het zinvol om meer te isoleren. Onze energiecoaches kunnen u adviseren wat de beste verbetering is.

Wanneer is het gebruik van ventilatieboosters zinvol?

  1. Als uw woning is geïsoleerd met HR++-ramen en afhankelijk van uw leefruimten de vloer of het dak.
  2. Het netwerk van de leidingen en de radiatoren zijn in goede staat.
  3. In de leefruimten zijn plaatradiatoren met lamellen of convectoren en een stopcontact.

Korting Heatfan

Bekende ventilatoren onder de radiatoren zijn Speedcomfort en Heatfan. 1 Speedcomfort (3 fans) is goed voor 10m2, 1 Heatfan (4 fans) is goed voor 15m2.

Speciaal voor bewoners in het Regentesse- en Valkenboskwartier (postcode 2517 2518 2561 2562 2563 2564 2565 2571) hebben wij met Heatfan een korting van 15% afgesproken. Daarvoor kunt u bij bestelling via www.heatfan.eu de 4 getallen van uw postcode invullen bij de kortingscode. De getallen moeten overeenkomen met uw adres.

Aan de slag met ventilatieboosters

Wilt u zelf aan de slag gaan met ventilatieboosters, dan kunt uw gasverbruik bijhouden via: www.mindergas.nl. Als u dit aan ons (zie contact) doorgeeft, zullen wij u eind 2021 vragen naar uw ervaringen qua comfort en gasverbruik

Wilt u met ons in de pilot aan de slag gaan, check dan of u aan de voorwaarden voldoet en schrijf u in als geïnteresseerde.

Wat biedt de pilot “zet de ketel op 55°C”?

Onze actie “zet de ketel op 55°C” is als één van de zeven initiatieven gekozen tot Haagse Energie Topper 2021! we hebben daardoor een budget toegekend gekregen om met bewoners en energiecoaches ervaring op te doen om met radiator ventilatoren op 55°C te verwarmen. Dit houdt in:

  • Energiecoaches doen een intake bij geïnteresseerde bewoners;
  • Deelnemers krijgen gratis een APK-ketelcheck;
  • Vergoeding voor de boosters in de leefruimten tot max 300 euro;
  • Vergoeding voor deelname aan monitoring en evaluatie;
  • Bijeenkomsten (online of in Wij Weimar) voor resultaten en tips;
  • Begeleiding van de energiecoaches;
  • En last but not least een lager verbruik aan gas en CO2 uitstoot.

Schrijf u in voor interesse in de pilot

betekent verplicht

Of stuur een mail naar greet.overbeekgroeneregentes.nl