Haagse Wind


Wie aan Den Haag denkt, denkt misschien eerder aan wind dan aan zon. Daarom zijn we aan het onderzoeken hoe je in Den Haag, naast zon, ook uit de wind energie kunt opwekken. Op deze pagina vind je binnenkort meer informatie over onze bevindingen en informatiebijeenkomsten.

Wind op eigen dak?

Naast zon op eigen dak, kun je dus ook wind op eigen dak vangen met kleine windturbines. We zijn nu bezig met het organiseren van een informatieavond over de mogelijkheden van wind op eigen dak. Als je op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in voor de mailinglijst ‘Wind op eigen dak’. Dit is niet de nieuwsbrief van de Groene Regentes. Wil je die ook ontvangen, vul dan ook dit formulier in.

Windmolens in Den Haag

Milieu Centraal is op dit moment nog vrij kritisch over kleine windmolens op eigen dak. Kleine windmolens zijn kostbaar om te maken en zijn minder efficiënt. In en rond Den Haag blijken grote windmolens ook erg omstreden. Het zijn het er ook niet veel. De enige echte Haagse windmolen langs de A4 wordt waarschijnlijk binnenkort zelfs stilgelegd in verband met overlast in de omliggende wijken. Windmolenparken op zee stuiten op veel verzet door het verpesten van uitzicht of verstoren van de stroming, bijvoorbeeld bij de zandmotor. Misschien is wind op eigen dak voor Haagse wind dus zo gek nog niet. We zoeken het uit! Meld je dus snel als je ook geïnteresseerd bent in de uitkomst.

Alle windmolens rondom Den Haag volgens www.windenergie-nieuws.nl.