Feestelijke opening

Op 25 oktober a.s. wordt het gedurende deze zomer geïnstalleerde collectieve zonnedak op theater de Nieuwe Regentes officieel in gebruik genomen. Na tweeënhalf jaar werk door een actieve groep vrijwilligers van de Groene Regentes en ruim 70 participanten in de Coöperatie Haags Opgewekt U.A. is het collectieve zonnedak tot stand gekomen. Zie het timelapse filmpje op YouTube van de installatie.

Maar nu dus tijd voor de Grand Opening. Die vindt uiteraard plaats in de Nieuwe Regentes zelf. Het wordt een leuk en inspirerend programma. Om 15:00 uur trappen we af met de theatervoorstelling Buurman in de Natuur van Plan D. De voorstelling gaat over de kracht en de schoonheid van de natuur maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu. De voorstelling is voor alle leeftijden, voor de leden van de coöperatie die participeren in het zonnedak is dit programmaonderdeel gratis.

In de rest van het programma wordt ingegaan op de totstandkoming van het zonnedak en welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de wijk en de stad te verduurzamen. Zo zal Ad van Wijk, hoogleraar aan de TU Delft en adviseur over duurzame energie iets vertellen over de Energiesystemen van de toekomst. Verder besteden we aandacht aan wat klimaatverandering doet met een stad en wat je daar tegen kan doen.

Tot slot vindt om 18.00 de formele openingshandeling plaats waarmee het zonnedak vanaf dat moment ook echt officieel in productie gaat. Wie de opening doet blijft nog even een verrassing. Daarna is er nog volop tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Alle belangstellenden zijn welkom tijdens de openingsmiddag. Informatie over het collectieve dak en andere activiteiten van de Groene Regentes is te vinden op de projectpagina, informatie en kaartjes voor de theatervoorstelling zijn te vinden op de website van De Nieuwe Regentes.

Leden van Haags Opgewekt kunnen tot 20 oktober a.s. via dit formulier gratis kaartjes voor de voorstelling krijgen.

Share